Munteenheid in Namibië

Waarmee betalen ze in Namibië?

De munteenheid van Namibië is de Namibische dollar (NAD). Deze valuta is gelijk aan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR), en beide worden algemeen geaccepteerd in Namibië. Echter, hoewel de Namibische dollar dezelfde waarde heeft als de Zuid-Afrikaanse rand, worden ze apart uitgegeven en hebben ze hun eigen bankbiljetten en munten.

De Namibische dollar is onderverdeeld in 100 cent. Op dit moment krijgt u ongeveer 20 Namibische dollar voor één euro. De wisselkoersen kunnen echter snel veranderen. Wilt u de actuele wisselkoers zien? Bekijk dan hier de huidige wisselkoers van de Namibische dollar.

Handig om te weten

Contant geld is een gangbare betaalmethode en kan worden gebruikt voor dagelijkse aankopen bij winkels, restaurants en markten. Naast contant geld worden creditcards zoals Visa en Mastercard ook veel gebruikt, vooral in grotere steden en toeristische gebieden. Het is echter raadzaam om altijd contant geld bij de hand te hebben, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren, vooral buiten de stedelijke centra.

Daarnaast bieden veel hotels, restaurants en winkels in toeristische gebieden de mogelijkheid om met creditcard te betalen, maar het is verstandig om vooraf te informeren of dit het geval is.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.