Taal in Namibië

Wat voor taal spreken ze in Namibië?

Namibië is een land met een grote taalkundige diversiteit, waarin verschillende talen een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. De officiële taal van Namibië is Engels, dat wordt gebruikt in overheid, onderwijs en zakelijke communicatie. Het fungeert als een lingua franca tussen de verschillende etnische groepen en is de meest gesproken taal als tweede taal in het land.

Naast het Engels en Afrikaans zijn er verschillende inheemse talen die wijdverspreid worden gesproken. Een van de meest prominente is Oshiwambo, gesproken door de Ovambo-bevolking, die de grootste etnische groep van Namibië vormt. Andere belangrijke inheemse talen zijn Damara/Nama, Herero, Kavango, en Caprivian.

Afrikaans wordt ook veel gesproken en begrepen in Namibië en heeft een belangrijke culturele en historische betekenis. De taal heeft Nederlandse wortels, die zich heeft ontwikkeld tot een onafhankelijke taal in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrikaanse man

Oshiwambo

Grote kans dat u de Engelse taal beter beheerst dan de lokale taal: Oshiwambo. Daarom is het wellicht leuk om de belangrijkste woorden van deze taal te leren! Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord door de lokale bevolking. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar Namibië.

  • Hallo = Nawa
  • Ja/Nee = Eeno/Aawe
  • Alstublieft = Ombili
  • Dank u wel = Tangi
  • Tot ziens = Wa lalapo

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.