Eten in Namibië

Het culinaire landschap van Namibië is net zo divers als zijn landschappen, met een scala aan gerechten die de rijke culturele erfenis van het land weerspiegelen. Traditionele Namibische gerechten maken vaak gebruik van lokale ingrediënten en worden beïnvloed door de culinaire tradities van de verschillende etnische groepen die het land bewonen.

Hoe ziet de Namibische keuken eruit?

Het culinaire landschap van Namibië is net zo divers als zijn landschappen. Een scala aan gerechten die de rijke culturele erfenis van het land weerspiegelen. Traditionele Namibische gerechten maken vaak gebruik van lokale ingrediënten en worden beïnvloed door de culinaire tradities van de verschillende etnische groepen die het land bewonen.

Braai

Eén van de meest iconische gerechten van Namibië is ongetwijfeld ‘braai’, een vorm van barbecue die populair is in het hele land. Braai is een sociale gelegenheid waarbij vlees, zoals rundvlees, wild of worstjes, wordt gegrild boven houtskool of open vuur. Dit wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals pap (een soort maïsmeel), brood en salades.

Braai in Zuid-Afrika

Mieliepap

Mieliepap, ook bekend als pap of sadza, is een traditioneel maïsgerecht dat veel wordt geconsumeerd in Namibië. Het wordt gemaakt van maïsmeel dat wordt gekookt met water tot een dikke, romige massa ontstaat. Het kan worden bereid met verschillende consistenties, variërend van stevig tot zachter, afhankelijk van de voorkeur van de kok. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, stoofschotels of groenten.

Biltong

Een andere veelvoorkomende lekkernij in Namibië is ‘biltong’, een soort gedroogd vlees dat lijkt op beef jerky. Biltong wordt vaak gemaakt van rundvlees, wild of zelfs vis, en wordt gekruid en gedroogd tot het taai en smaakvol is. Het is een populaire snack onder zowel locals als toeristen.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.