Weer in Namibië

Namibië woestijnberg oranje

Wat voor klimaat heeft Namibië?

Namibië heeft over het algemeen een droog en woestijnklimaat, met hete dagen en koele nachten. De neerslag is schaars en onvoorspelbaar, met grote regionale variaties. Langs de kust zorgt de koude Benguela-stroom voor mistige condities en relatief koele temperaturen, terwijl het binnenland vaak extreme hitte ervaart, vooral tijdens de zomermaanden.

Overzicht klimaat in Windhoek, Namibië

Weer in Windhoek

Het weer in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, wordt beïnvloed door het droge klimaat van het land. Over het algemeen kent Windhoek warme tot hete temperaturen gedurende het hele jaar, met milde tot koele nachten. De zomermaanden, van november tot maart, brengen de hoogste temperaturen, met pieken die vaak boven de 30°C uitkomen. Tijdens deze periode kan Windhoek ook regenbuien ervaren, hoewel de neerslag over het algemeen beperkt blijft.

In de wintermaanden, van juni tot augustus, dalen de temperaturen tot meer comfortabele niveaus, met overdag temperaturen rond de 20-25°C en koelere nachten die soms tot onder het vriespunt kunnen zakken. Windhoek staat bekend om zijn heldere blauwe luchten en zonovergoten dagen gedurende het hele jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als inwoners.

Overzicht klimaat in Keetmanshoop, Namibië

Weer in Keetmanshoop

In Keetmanshoop, een stad in het zuiden van Namibië, heerst een typisch droog en woestijnklimaat. De temperaturen kunnen extreem variëren, met hete zomers en koele winters. Tijdens de zomermaanden, van november tot maart, kunnen de temperaturen overdag gemakkelijk boven de 35°C uitkomen, terwijl de nachten relatief koel zijn. Neerslag is zeldzaam in Keetmanshoop, en wanneer het valt, is het meestal in de vorm van sporadische stortbuien.

De wintermaanden, van juni tot augustus, brengen mildere temperaturen met zich mee, waarbij de dagtemperaturen vaak tussen 20°C en 25°C liggen, terwijl de nachten aanzienlijk kouder kunnen zijn, soms zelfs dicht bij het vriespunt. Over het algemeen staat Keetmanshoop bekend om zijn droge en zonnige weer, wat de stad een aantrekkelijke bestemming maakt voor zonliefhebbers en avonturiers die het prachtige landschap van de regio willen verkennen.

Overzicht klimaat Swakopmund, Namibië

Weer in Swakopmund

Swakopmund, gelegen aan de kust van Namibië, ervaart een koud woestijnklimaat dat sterk wordt beïnvloed door de koude Benguela-stroom. Dit resulteert in relatief koele temperaturen gedurende het hele jaar. De zomers, van november tot maart, zijn mild met temperaturen die meestal tussen 15°C en 25°C liggen, terwijl de winters, van juni tot augustus, nog koeler zijn, met dagtemperaturen rond de 15°C en ‘s nachts zelfs koeler. Neerslag is zeldzaam in Swakopmund, maar de stad staat bekend om zijn frequente ochtendmist, vooral tijdens de zomermaanden, wat de sfeer van de kust versterkt.

Overzicht klimaat Zambezi, Namibië

Weer in Zambezi

In Zambezi, gelegen in het noordoosten van Namibië, domineert een subtropisch klimaat met duidelijk onderscheiden droge en natte seizoenen. Tijdens de zomermaanden, van november tot april, brengen de regens verlichting van de hitte, maar ook hoge luchtvochtigheid. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30°C, met frequente stortbuien die het landschap groen en weelderig maken.

De wintermaanden, van mei tot september, zijn over het algemeen droog en zonnig, met milde temperaturen overdag rond de 25°C en koelere nachten. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en de Zambezi-rivier, die door de regio stroomt, biedt een oase voor diverse flora en fauna, vooral tijdens de natte periode.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.