Paklijst Sri Lanka

Reizigers in de trein in Sri Lanka

Paklijst voor Sri Lanka

Sri Lanka staat bekend om zijn prachtige stranden, groene landschappen en rijke cultuur. Het land belooft een onvergetelijke reiservaring te bieden. Van de tropische klimaten in de kustgebieden tot de koele hooglanden, het is belangrijk om de juiste spullen mee te nemen om optimaal van uw reis te kunnen genieten. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste items die u nodig heeft voor uw reis naar Sri Lanka.

Visum aanvragen

Basisbenodigdheden voor een reis naar Sri Lanka

Documenten

 • Paspoort: Voor het reizen naar Sri Lanka heeft u een paspoort nodig, die minimaal zes maanden geldig is bij de dag van aankomst.
 • Visum: Voor een kort verblijf heeft u wel een visum nodig. Kijk hier voor meer informatie over de visumregeling in Sri Lanka.
 • Reisverzekering: Een uitgebreide reisverzekering is erg belangrijk. Controleer of deze dekking biedt voor medische kosten en eventuele ongevallen.
 • Reizen met kinderen: Gaat u alleen reizen met minderjarige kinderen? Neem dan de toestemmingsformulier mee om wachttijd te voorkomen.
 • Internationale rijbewijzen: Als u van plan bent om een auto te huren, heeft u een internationaal rijbewijs nodig naast uw eigen rijbewijs.

Geldzaken

 • Sri Lankaanse roepie in contanten: Hoewel creditcards steeds meer geaccepteerd worden, blijft contant geld (yen) een veelgebruikte betaalmethode in Sri Lanka. Zorg ervoor dat u altijd wat contant geld bij u heeft.
 • Internationale betaalpassen: Controleer bij uw bank of uw betaalpassen geschikt zijn voor gebruik in Sri Lanka en stel uw pas eventueel in voor wereldwijde transacties. Bij de grote winkels en hotels wordt Maestro, Mastercard en Visa geaccepteerd.
 • Geld wisselen: Wissel een deel van uw geld voor vertrek, maar weet dat u ook in Sri Lanka geld kunt wisselen bij banken en wisselkantoren.
Heuvels in Kandy, Sri Lanka

Welke kleding neem ik mee naar Sri Lanka?

Yala-moesson (mei-september):

 • Lichtgewicht en ademende kleding: Katoenen shirts, lichte broeken en rokken om koel te blijven in het warme en vochtige klimaat.
 • Regenkleding: Een waterdichte jas of poncho is handig vanwege de frequente regenbuien, vooral in het zuidwesten en centrale bergachtige gebieden.
 • Sneldrogende kleding: Neem kleding mee die snel droogt voor het geval je nat wordt door de regen of door transpiratie.

Maha-moesson (oktober-februari):

 • Lichtgewicht kleding: Vergelijkbaar met de Yala-moesson, maar mogelijk iets lichter omdat de temperaturen wat hoger kunnen zijn.
 • Regenkleding: Hoewel de Maha-moesson minder regenachtig kan zijn dan de Yala-moesson, is het nog steeds verstandig om een ​​regenjas of poncho mee te nemen, vooral als je reist naar regio’s die meer regen ontvangen.

Wilt u meer weten over de moessonseizoenen in Sri Lanka? Bekijk dan de pagina over het weer in Sri Lanka.

Overgangsseizoenen (maart en april):

 • Lichtgewicht kleding: Luchtige kleding zoals in de lente en zomer is geschikt voor deze maanden vanwege het warmere weer.
 • Een lichte trui of jas: Voor de avonden wanneer het weer wat koeler kan zijn.
Medicijnen

Een paklijst voor uw gezondheid

Medische benodigdheden

 • Persoonlijke medicijnen: Neem voldoende mee voor de duur van uw verblijf, plus een beetje extra in geval van nood.
 • EHBO-kit: Basisitems zoals pleisters, pijnstillers, en ontsmettingsmiddelen.
 • Reisverzekering tips: Zorg dat uw verzekering medische evacuatie en spoedeisende hulp dekt. Check ook of u verzekerd bent voor eventuele extreme sporten of activiteiten.

De complete paklijst voor Sri Lanka

ReisdocumentenElektronica
PaspoortMobiel
VliegticketsLaptop
CreditcardOortjes/koptelefoon
Pinpas (wereldwijd)Camera
ContantOpladers
ZorgpasPowerbank
Kopie verzekeringspolisWereldstekker (Type C -> Type D)
Visumdocumenten
VaccinatieboekjeVerzorging
Internationaal rijbewijsToiletspullen
Handdoek
ReisspullenZonnebrand
RugzakEHBO-set
Backpack/kofferMedicijnen
KledingParacetamol
ZwemspullenMuggenspray

Ga goed voorbereid op reis naar Sri Lanka

Douane en importregels in Sri Lanka

Lees van tevoren wat u wel en niet mag meenemen naar Sri Lanka. Er zijn strikte regels voor het importeren van bepaalde items zoals medicijnen, voedsel, en planten. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze regels om problemen bij de douane te voorkomen.

Plan uw reis goed

Een goed voorbereide reis naar Sri Lanka zorgt voor een ontspannend verblijf. Travel Legends kan u helpen met gepersonaliseerde reisinformatie en tips om uw avontuur in Sri Lanka onvergetelijk te maken. We bieden hulp bij het samenstellen van uw reisroute, accommodaties en geven uw advies over de beste bezienswaardigheden en activiteiten.

Met deze complete paklijst bent u goed voorbereid op uw reis naar Sri Lanka. Geniet van de unieke cultuur, het heerlijke eten en de prachtige landschappen die dit bijzondere land te bieden heeft!

Onze reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Sri Lanka.