Okavango Delta

De Okavango Delta is een van de meest unieke ecosystemen ter wereld. Het is een uitgestrekt binnenlands deltagebied in het noordwesten van Botswana, dat ontstaat waar de Okavango Rivier zich verspreidt over de Kalahari-woestijn. In plaats van in een zee of oceaan uit te monden, eindigt de rivier hier in een netwerk van kanalen, lagunes en moerassen, wat zorgt voor een levendig ecosysteem.

Okavango Rivier in Botswana
Okavango Delta in Botswana

Okavango Delta

De Okavango Delta is een must-see voor natuurliefhebbers, vanwege haar brede diversiteit aan flora en fauna. De delta is het thuis van talloze diersoorten, waaronder de iconische Afrikaanse olifant, de bedreigde Afrikaanse wilde hond, leeuwen, buffels, nijlpaarden en krokodillen. Daarnaast biedt het onderdak aan meer dan 400 vogelsoorten. Het gebied overstroomt tijdens het regenseizoen, die de delta veranderd in een groen landschap vol leven.

De inheemse stammen van de Okavango Delta maken hier slim gebruik van, zoals door de BaYei en de Hambukushu. Zij gebruiken traditionele methoden om zich aan te passen aan de seizoensgebonden veranderingen. Daarnaast zijn mokoro-tochten zijn een populaire manier om door de delta te navigeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van uitgehakte boomstamkano’s.

 

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.