Expo 2025

Stap binnen in de opwindende wereld van Expo 2025 in Japan, waar grenzen vervagen en ideeën bloeien. Deze wereldtentoonstelling in Osaka belooft een uniek platform te bieden voor internationale samenwerking, met een focus op innovatie en duurzame ontwikkeling. Elk paviljoen vertelt een verhaal van culturele rijkdom en technologische vooruitgang, terwijl we gezamenlijk werken aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.

Achtergrond Expo 2025
straatbeeld van Osaka

Ontdek Expo 2025

De Expo komt naar Japan! Het evenement in Osaka belooft een grensverleggend evenement te worden dat de wereld zal samenbrengen rond het thema “Designing Future Society for Our Lives”. Als een van de grootste internationale tentoonstellingen ter wereld, zal de Expo 2025 een platform bieden voor landen, bedrijven en organisaties om hun nieuwste innovaties, ideeën en visies voor de toekomst te presenteren.

Gelegen in het bruisende Osaka, zal de Expo 2025 een diverse reeks exposities en evenementen omvatten die de vele facetten van de mensheid belichten, van technologische vooruitgang tot culturele diversiteit en duurzaamheid.

 

Algemene informatie over
Expo 2025
Plaats
Osaka
Datum
13 april tot 13 oktober 2025
Thema
Designing Future Society for Our Lives
Tijdsverschil
Zomertijd +7 uur, Wintertijd +8 uur
Munteenheid
Japanse yen (JPY)
Vluchtduur
Circa 11 uur

Onze reizen naar Expo 2025

Veelgestelde vragen
Wat is de Expo?

De wereldtentoonstelling, ook wel bekend als de World Expo, is een internationaal evenement waar landen samenkomen om hun nieuwste technologische innovaties, culturele hoogtepunten en economische ontwikkelingen te presenteren.

Wilt u meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Waar is de aankomende Expo?

De volgende Wereldtentoonstelling (Expo) zal plaatsvinden in Osaka, Japan. Na de editie in Dubai in 2022, zal de Expo verhuizen naar het oosten van Azië in 2025.

Wilt u meer weten? Bekijk hier de informatie over de locatie van de Expo 2025.

Wanneer was de eerste Wereldtentoonstelling?

De eerste Wereldtentoonstelling, de Great Exhibition, vond plaats in 1851, in het Crystal Palace in Hyde Park, Londen, en werd georganiseerd door de Britse prins-gemaal Albert, echtgenoot van koningin Victoria.

Wilt u meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat is het thema van Expo 2025?

Expo 2025 heeft als thema “Designing Future Society for Our Lives“, waarbij het zich richt op het vormgeven van een toekomstige samenleving die is afgestemd op de behoeften en aspiraties van individuen en gemeenschappen.

Wilt u meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Doet Nederland mee aan de Expo 2025?

De Nederlandse paviljoen zal aanwezig zijn op de Expo 2025 in Osaka.

Klik hier voor een overzicht van de deelnemende landen.

Seiganto-ji tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.