Vrouwen bij tempel in Kyoto tijdens rondreis door Japan 2 weken

Culinaire reis Japan met Soenil Bahadoer

Reis mee met Soenil Bahadoer en ontdek het Land van de Rijzende Zon door de ogen van een tweesterrenchef. Japan staat bekend om haar moderne miljoenensteden, prachtige tempels en een geweldige keuken. Ervaar deze exclusieve culinaire reis naar Japan van 9 t/m 16 november 2025 met maximaal 14 personen.
8 dagen
v.a. 10.995 p.p.
Japan
Legendarisch in deze reis
Bezoek een Wagyu Farm
Ontmoet Soenil op de Tsukiji-markt
Wandel door de geisha-wijk Gion in Kyoto
Proef lokale specialiteiten op de Nishiki Markt
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tokio (Japan)

Vandaag gaat uw rondreis door Japan van start. Op de eerste dag vliegt u naar de internationale luchthaven van Tokio. Hier komt u de volgende dag lokale tijd aan.

Optioneel kunt er voor kiezen om uw auto te parkeren bij P6, waar u auto wordt weggezet door de Valet. Vervolgens kunt u ook kiezen voor het VIP Center van Schiphol, de meest comfortabele manier om uw reis te te beginnen!

Soenil
Dag2
Tokio

In de ochtend komt u aan op de luchthaven van Tokio. U wordt ontvangen op de luchthaven en samen reizen we naar onze eerste accommodatie. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel heeft u wat tijd om bij te komen van de lange reis en om een eerste glimp van de stad op te vangen. Net als de hoofdstad, is Japan als land veruit het meest ontwikkeld op het gebied van infrastructuur, technologie en sociale zekerheid in Azië. Dit ziet u goed terug in de geweldige faciliteiten voor toeristen. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Tokyo Tower, de bruisende wijk Shinjuku of de Shibuya crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Tijdens spitsuur steken zo’n 2500 mensen tegelijktijdig dit kruispunt over.

Neonborden in Tokio
Dag3
Tokio

Samen met Soenil bezoekt u vandaag de bekende Tsukiji Outer Market. Dit is wellicht de meest populaire markt in Tokio voor zowel door toeristen als locals. U vindt hier onder andere specialistische winkels voor keukenmessen, kruiden, groene thee en vlees- en viswaren. Uiteraard zijn er genoeg gerechten om te proeven, van fruit tot waygu beef en van sushi tot mochi. In de avond staat er een heerlijk diner op de planning bij Le Pristine, het eerste restaurant in Azië van chef-kok Sergio Herman. Hier vindt u gerechten uit de Europese keuken met verse producten uit Zeeland en lokale smaken uit Japan.

Dag4
Tokio, Kyoto

De ochtend is ter vrije besteding in Tokio. Na de lunch staat er een Sake workshop op de planning. U proeft verschillende soorten Sake van hoogwaardige merken en leert meer over deze bijzondere rijstwijn. De smaak van Sake is verschillend per regio, daarnaast is de temperatuur en de vorm van de beker bepalend voor de smaak. Uw sake-sommelier legt alles aan u uit. Na deze ervaring stapt u op de bekende hogesnelheidstrein, in Japan bekend als de Shinkansen. U reist in 3 uur naar uw volgende bestemming: Kyoto.

Tempel in Kyoto, Japan
Dag5
Kyoto  

De stad Kyoto was vroeger de hoofdstad van Japan. Kyoto kent dan ook een diverse, lokale eetcultuur. Van kaiseki-gangendiners tot vegetarische gerechten van monniken, u vindt het hier allemaal. De wijk Pontocho is een van de beste plekken van de stad om zowel goede fusion restaurants als traditionele restaurants te vinden. Niet ver hiervandaan vindt u de Nishiki Market in het centrum van Kyoto. Deze eeuwenoude markt is de perfecte plek voor het proberen van verschillende gerechtjes. Samen met Soenil gaat u vandaag op zoek naar de beste culinaire ervaringen van Kyoto.

Dag6
Kyoto

Vandaag staat in het teken van Cultureel Kyoto een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Of wandel door het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii’s (letterlijk: vogelzitstok). Wandel door de straatjes van Sannenzaka en bezoek de houten Kiyomizu-dera tempel. Of breng een bezoek aan de geisha wijk van Japan, Gion. Met veel geluk kunt u een geisha op straat zien lopen. In de avond wederom restaurant keuze van Soenil.

Torii in Kyoto, Japan
Dag7
Kyoto, Osaka

Vanuit Kyoto is het nog een klein uur reizen naar de laatste stop van deze reis door Japan: Osaka. Het is een uitbundige miljoenenstad met eindeloze mogelijkheden. Osaka is geliefd om haar culinaire erfgoed en vele uitgaansgelegenheden. Maar het is ook een plek waar u uitstekend kunt winkelen, tempels bezoeken en kennismaakt met lokale tradities en gebruiken. Tegen het einde van middag heeft u een food tour door Osaka. Osaka is beroemd om de goede gourmet scene, en de inwoners hebben een voorliefde voor heerlijke hartige hapjes in kleine, gespecialiseerde tentjes. Samen met Soenil en een lokale gids gaat u naar de Kuromon markt en het bruisende Dotonbori. Hier vindt u duizenden oplichtende neon-uithangborden, heerlijke streetfood-stalletjes en verschillende winkeltjes.

Dotonbori in Osaka
Dag8
Osaka, vlucht naar huis

Vandaag verlaat u Japan en reist u naar de luchthaven van Osaka. Hier stapt u op de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van uw vluchtkeuze komt u vanavond of morgen thuis aan met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Tsutenkaku-toren in Osaka, Japan

Sfeerimpressie

Miljoenenstad
Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.
Dé cultuur hoofdstad
Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke stad van de wereld. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.
Straatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, JapanStraatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, Japan
Culinair avontuur met Soenil Bahadoer
Met wie kunt u beter op culinaire ontdekkingsreis door Japan, dan met Soenil Bahadoer? Soenil is chef van het befaamde restaurant de Lindehof, bekroond met twee Michelinsterren. Tijdens deze reis deelt hij zijn liefde voor lekker eten met u.
SoenilSoenil
Culinair avontuur met Soenil Bahadoer
Met wie kunt u beter op culinaire ontdekkingsreis door Japan, dan met Soenil Bahadoer? Soenil is chef van het befaamde restaurant de Lindehof, bekroond met twee Michelinsterren. Tijdens deze reis deelt hij zijn liefde voor lekker eten met u.
Soenil voor tempel in JapanSoenil voor tempel in Japan
Culinaire reis Japan met Soenil Bahadoer
Vrouwen bij tempel in Kyoto tijdens rondreis door Japan 2 wekenVrouwen bij tempel in Kyoto tijdens rondreis door Japan 2 weken
Culinaire reis Japan met Soenil Bahadoer

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Straatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Details & prijzen
Culinaire reis Japan met Soenil Bahadoer
8 dagen
v.a. 10.995 p.p.
Japan
Retourvlucht in Economy Class
Ruim- & handbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
Alle genoemde maaltijden
Persoonlijke reisapp met dagprogramma, tips en informatie
Excursies en activiteiten zoals vermeld in het programma
24/7 ondersteuning tijdens de gehele reis
Bijzondere culinaire ervaringen met Soenil Bahadoer