Beste reistijd Mexico

Wat is de beste reistijd voor Mexico?

De beste reistijd voor Mexico hangt af van verschillende factoren, waaronder de regio die u wilt bezoeken en uw persoonlijke voorkeuren voor weer en drukte. Over het algemeen zijn de droge seizoenen, die meestal samenvallen met de wintermaanden, vaak de meest populaire tijd om Mexico te bezoeken vanwege het aangename weer en de festivals die in deze periode plaatsvinden.

Voor de meeste delen van Mexico, inclusief populaire bestemmingen zoals Mexico-Stad, Cancún, en de Yucatan-regio, is de beste reistijd tussen november en april. Tijdens deze maanden is het weer over het algemeen droog en zonnig, met aangename temperaturen, hoewel het in sommige regio’s zoals het binnenland van Mexico behoorlijk koel kan zijn in de wintermaanden.

Reizen in het droge seizoen

Tijdens het droge seizoen in Mexico, dat meestal loopt van november tot april, kunnen reizigers genieten van overwegend zonnig en aangenaam weer. In deze periode zijn de temperaturen doorgaans mild tot warm, met gemiddelde dagtemperaturen variërend van ongeveer 20°C tot 30°C, afhankelijk van de regio. De lage luchtvochtigheid zorgt voor comfortabele omstandigheden, perfect voor het verkennen van de vele bezienswaardigheden van Mexico, variërend van de bruisende steden tot de prachtige stranden en historische ruïnes.

Reizen in het regenseizoen

Het regenseizoen in Mexico loopt doorgaans van mei tot oktober en wordt gekenmerkt door warm en vochtig weer, met frequente regenbuien en soms zelfs tropische stormen. In deze periode kunnen temperaturen variëren afhankelijk van de regio, maar over het algemeen liggen ze tussen de 25°C en 35°C. De luchtvochtigheid kan hoog zijn, vooral in kustgebieden en laaggelegen gebieden. De regenval is meestal intens, maar kortstondig, met zonnige periodes tussen de buien door.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.