Vaccinaties Namibië

Heb ik vaccinaties nodig voor Namibië?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Namibië verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Namibië geen verplichtingen voor bezoekers uit de meeste landen. Echter, het wordt sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties, zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) en Hepatitus A op schema zijn.

Gazelle langs de rode duinen in Namibië

Malaria

In het noorden van Namibië komt malaria voor, dus u heeft kans om hiermee in aanraking te komen. Hierbij gaat het met name om de grens met Angola. Als u naar dit gebied reist, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen.

Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat. Buiten de benoemde gebieden is Namibië malaria-vrij.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Namibië veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.