Bezienswaardigheden in Namibië

namibie-woestijn-zand-blauwe-zee

Wat moet u gezien hebben in Namibië?

Namibië, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

Zebra in Etosha NP, Namibië

Etosha National Park

Het Etosha National Park in Namibië is één van de grootste wildparken in Afrika. Het park staat bekend om zijn indrukwekkende diversiteit aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffen. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire safari’s en de prachtige natuurlijke landschappen van Etosha verkennen. Etosha is vooral beroemd om zijn enorme zoutpan, die bijna een kwart van het park beslaat.

Uitzicht over Fish River Canyon, Namibië

Fish River Canyon

De Fish River Canyon in Namibië is een adembenemende natuurlijke kloof die bekend staat als een van de grootste ter wereld. Met een lengte van ongeveer 160 kilometer en dieptes tot 550 meter biedt het een spectaculair uitzicht en een geweldige wandelervaring. Het is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ongerepte landschappen en prachtige fotomomenten.

Gazelle langs de rode duinen in Namibië

Namib-Naukluft National Park

Het Namib-Naukluft National Park in Namibië is een uitgestrekt beschermd gebied dat bekend staat om zijn ongerepte woestijnlandschappen en unieke flora en fauna. Het park omvat een groot deel van de Namib-woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire zandduinen, zoals de beroemde Sossusvlei, en verbazingwekkende rotsformaties, zoals de Naukluft-bergen.

Spitzkoppe in Damaraland, Namibië

Damaraland

Damaraland in Namibië is een uitgestrekte regio die bekend staat om zijn ruige landschappen en fascinerende geologische formaties. Het gebied wordt bewoond door de Damara-bevolking en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de bedreigde woestijnolifant en zwarte neushoorn. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire vergezichten, zoals de indrukwekkende Spitzkoppe en de verbazingwekkende rotsgravures van Twyfelfontein, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Scheepswrak op Skeleton Coast in Namibië

Skeleton Coast

De Skeleton Coast in Namibië staat bekend om zijn ruige en desolate kustlijn, bezaaid met wrakken van schepen en skeletten van zeehonden en walvissen. Het is één van ‘s werelds meest onherbergzame en mysterieuze kustgebieden. Ondanks de barre omstandigheden herbergt de regio een verrassende diversiteit aan wildlife, waaronder zeehonden, jakhalzen en zelfs leeuwen.

Namibië woestijnberg oranje

Swakopmund

Swakopmund in Namibië is een charmante kustplaats met een unieke mix van Duitse koloniale architectuur en Afrikaanse cultuur. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, trekt het jaarlijks veel toeristen vanwege de prachtige stranden en de verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten, zoals quadrijden en sandboarden op de nabijgelegen duinen.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.