Activiteiten in Ha Long Bay

Ha Long Bay met zonsondergang in Vietnam

Wat moet u gedaan hebben in Ha Long Bay

In de baai van de stad Ha Long (Vietnam) liggen 1.969 kalksteeneilanden, wat een indrukwekkend uitzicht biedt. Naast het bewonderen van het spectaculaire landschap biedt Ha Long Bay veel activiteiten voor bezoekers om van te genieten. In deze blog geven wij u de beste tips voor uw bezoek naar Ha Long Bay in Vietnam.

Cruise in Ha Long Bay

Boottocht naar Ha Long Bay

De makkelijkste manier om de eilanden te bereiken is met een boottocht. Dit maakt het ook de populairste excursie van Ha Long Bay. Vanaf het deck kunt u het uitzicht bewonderen, terwijl u langzaam langs de kalksteeneilanden vaart. Bovendien kunt u met een boottocht op het water overnachten en eenvoudig verplaatsen naar verschillende eilanden. Afhankelijk van de gekozen boottocht, kunt u genieten van verschillende activiteiten aan boord, zoals een kookles, yoga en massage.

Kajakken in grot in Ha Long Bay, Vietnam

Kajak door de lagunes

Kajakken biedt de unieke gelegenheid om dicht langs de eilanden te varen en lagunes te ontdekken. Wordt één met de natuur, voel de vrijheid op het smaragdgroene water en spot de slingerende apen in de bomen. In Ha Long Bay zijn er genoeg kajakmogelijkheden. Bij sommige boottochten zijn de kajakken aan boord aanwezig. Als dit niet het geval is bij uw boottocht, kunt u gebruik maken van verschillende kajakverhuurbedrijven in de baai.

Hang Sung Sot grot in Ha Long Bay, Vietnam

Ontdek de verborgen grotten

In de eilanden liggen verschillende grotten verborgen. Onder deze grotten is de Hang Sung Sot, ook wel bekend als de “Grot van de Wonderen”, één van de meest indrukwekkende. Deze grot, met een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter, trekt bezoekers met haar spectaculaire formaties van stalactieten en stalagmieten. Een andere opmerkelijke grot is de Hang Đầu Gỗ (Houten Stok Grot), genoemd naar de houten stokken die hier werden ontdekt. Die zijn naar schatting 7.000 jaar oud, wat wijst op vroege menselijke bewoning in de regio.

Beklim de eilanden

Het beklimmen van de eilanden in Ha Long Bay biedt een mogelijkheid om het adembenemende uitzicht op de baai te bezichtigen. Eén van de meest populaire eilanden om te beklimmen is Ti Top Island. Met een hoogte van ongeveer 110 meter biedt de top van Ti Top Island een panoramisch uitzicht over de omliggende kalkstenen rotsen en het water. Een andere optie is Cat Ba Island, het grootste eiland in Ha Long Bay. Hier kunnen bezoekers genieten van meerdere wandelroutes die leiden naar uitkijkpunten met spectaculaire uitzichten.

Drijvende dorp in Ha Long Bay, Vietnam

Bezoek de drijvende dorpen

Een bezoek aan de drijvende dorpen in Ha Long Bay is ook zeker de moeite waard. Deze dorpen, zoals Cua Van en Vong Vieng, bestaan uit een verzameling drijvende huizen en boten, waar lokale vissersgemeenschappen al generaties lang leven. Met meer dan 1.600 inwoners verspreid over ongeveer 200 huizen, is Cua Van het grootste drijvende dorp in de baai. Hier kunnen reizigers de authentieke levensstijl van de bewoners ervaren, die afhankelijk zijn van de zee voor hun levensonderhoud.

Strand in Ha Long Bay in Vietnam

Zwemmen en duiken

Er zijn verschillende plekken in Ha Long Bay waar u kunt afkoelen in het water. Zoals op de eilanden Ti Top en Cat Ba zijn er stranden waar u veilig kunt zwemmen. Zwemmers kunnen volop genieten van de baai, met stranden omringd door imposante kalkstenen kliffen. Daarnaast is duiken ook een optie op meerdere plekken. Populaire duiklocaties zijn onder andere de eilanden Cong Tay en Cu Cave, waar duikers de onderwaterwereld van Ha Long Bay kunnen ontdekken.

Fiets langs de stijle kliffen

U zou het niet zeggen, maar het is echt mogelijk: fietsen in Ha Long Bay. Hoewel de meeste verkenningen per boot plaatsvinden, zijn er ook enkele eilanden in de baai waar fietsen populair is, zoals Cat Ba Island. Hier zijn er fietspaden die langs prachtige kustlijnen slingeren en door groene landschappen gaan. Fietsverhuur is beschikbaar in de stad Cat Ba, waardoor bezoekers zelfstandig het eiland kunnen verkennen.

Onze reizen naar Ha Long Bay