Expo in Osaka

Feestdagen in Japan

Waar vindt de Expo 2025 plaats?

Expo 2025 wordt plaatsgevonden in de miljoenenstad Osaka, Japan. Het is niet alleen de locatie voor Expo 2025, maar ook een bruisende stad vol avontuur, cultuur en culinaire hoogstandjes, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die het evenement bijwonen. Met zijn unieke mix van traditionele charme en moderne flair, biedt Osaka een schat aan ervaringen en attracties die de bezoekers zullen betoveren en inspireren.

 

 

osaka-tempel-brug-bomen

Culturele rijkdom van Osaka

Als één van de oudste steden van Japan heeft Osaka een rijke geschiedenis en een overvloed aan culturele bezienswaardigheden om te verkennen. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de historische wijken zoals het kasteel van Osaka, Shitennoji-tempel en het historische straatje van Shinsekai, waar ze de traditionele architectuur, ambachten en gebruiken van Japan kunnen ervaren.

Naast zijn historische schatten is Osaka ook een centrum van moderne innovatie en dynamiek. Toeristen kunnen genieten van een bezoek aan futuristische wijken zoals Umeda en Namba, waar ze worden ondergedompeld in de bruisende energie van de stad. Osaka biedt een moderne stedelijke ervaring die voor elke reiziger iets te bieden heeft.

Eten in Osaka

Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan Osaka is de culinaire scene. Bekend als de “Keuken van Japan”, staat Osaka bekend om zijn heerlijke streetfood, lokale specialiteiten en levendige eetgelegenheden. Toeristen kunnen genieten van klassieke gerechten zoals okonomiyaki (hartige pannenkoeken), takoyaki (octopusballen) en kushikatsu (gefrituurde spiesjes) op lokale markten, kraampjes en restaurants verspreid over de stad.

Natuurlijke rust

Naast het bruisende stadsleven biedt Osaka ook toegang tot prachtige natuurlijke landschappen en buitenactiviteiten. Toeristen kunnen een dagtrip maken naar het nabijgelegen Minoo Park, waar ze kunnen wandelen door rustgevende bossen, langs kabbelende beekjes en genieten van panoramische uitzichten op de natuurlijke omgeving.

 

Overzicht locatie EXPO in Osaka

Terrein Expo 2025

De Wereldtentoonstelling wordt gehouden op het kunstmatig eiland Yumeshima, gelegen in de Baai van Osaka. Naast het opslaan van zeecontainers werd het eiland tijdelijk gebruikt als olympisch dorp voor de Olympische Spelen in 2008. Het eiland is voor de Expo 2025 goed te bereiken via de aangelegde metrolijnen, die het kunstmatig eiland verbindt met het centrum van Osaka.

Onze reizen naar de Expo 2025

Tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.