Feestdagen in Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht

Wanneer zijn de Indonesische feestdagen?

Indonesië viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Indonesische cultuur. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

1 jan  |  Tahun Baru (Nieuwjaar)

Tahun Baru wordt gevierd op 1 januari, net zoals in veel andere delen van de wereld. Het is een tijd van feesten, vuurwerk en familiebijeenkomsten. Hierbij sluiten mensen het oude jaar af en verwelkomen het nieuwe jaar met hoop en optimisme. In grote steden zoals Jakarta en Bali worden er vaak speciale evenementen georganiseerd om het begin van het nieuwe jaar te vieren.

21 apr  |  Kartini Day

Kartini Dag, gevierd op 21 april, eert Raden Ajeng Kartini, een prominente Javaanse feminist en voorvechter van vrouwenrechten in Indonesië. Op deze dag herdenkt Indonesië haar bijdrage aan de emancipatie van vrouwen en haar strijd voor gelijkheid en onderwijs voor vrouwen. Het is een nationale feestdag waarop verschillende evenementen en festiviteiten worden gehouden ter ere van haar nalatenschap.

aug  |  Baliem

Baliem Valley Festival is een opmerkelijk evenement dat jaarlijks in augustus wordt gehouden in de regio van Wamena in de Baliem-vallei van West-Papoea, Indonesië. Dit festival is een viering van de traditionele Papoea-cultuur, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele dansen, zang, veldsporten en ceremoniële rituelen.

Traditionele dans in Indonesië

17 aug  |  Onafhankelijkheidsdag

Onafhankelijkheidsdag in Indonesië wordt jaarlijks gevierd op 17 augustus ter herdenking van de onafhankelijkheidsverklaring van Indonesië in 1945. Op deze dag vinden er door het hele land parades, ceremonies en festiviteiten plaats om de patriottische geest en de strijd voor vrijheid te eren.

5 okt  | Hari Tentara (Dag van de Strijdkrachten)

De Dag van de Strijdkrachten in Indonesië wordt jaarlijks op 5 oktober gevierd, ter ere van de oprichting van het Indonesische leger. Op deze dag worden verschillende ceremonies en festiviteiten gehouden om de bijdrage van de strijdkrachten aan de verdediging en veiligheid van het land te herdenken.

variërend  |  Kasada

Kasada is een belangrijk jaarlijks Hindoeïstisch ritueel dat wordt gevierd door de Tengger-gemeenschap in Oost-Java, Indonesië. Het vindt plaats op de hellingen van de vulkaan Bromo en omvat het offeren van offers, zoals gewassen en vee, aan de goden.

variërend  |  Waisak (Boeddha Dag)

Waisak wordt in Indonesië gevierd ter herdenking van de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Het is een belangrijke boeddhistische viering die gepaard gaat met ceremonies, processies en meditatie. Op deze dag komen boeddhisten samen in tempels om hun geloof te belijden en vrede en harmonie te vieren.

Onze reizen naar Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.