Lake Manyara

Lake Manyara is een prachtig en divers natuurgebied in Tanzania. Dit ondiepe zoutmeer ligt aan de voet van de Grote Slenk en wordt omgeven door een gevarieerd landschap van bossen, savannes en moerassen. Het Lake Manyara National Park staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire vergezichten, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Vliegende flamingo boven Lake Manyara, Tanzania

Lake Manyara

Het park is beroemd om zijn grote populatie flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren, evenals de vele andere vogelsoorten die hier te vinden zijn. Daarnaast kunt u tijdens een safari in Lake Manyara olifanten, nijlpaarden, giraffen, en zelfs boomklimmende leeuwen tegenkomen. Het weelderige bos en de open grasvlaktes bieden een prachtig decor voor deze indrukwekkende dieren.

Een van de beste manieren om de omgeving van Lake Manyara te verkennen is per fiets. Een fietstocht door de dorpen en langs de rand van het park biedt een unieke en actieve manier om de schoonheid van dit gebied te ervaren. Terwijl u langs bananenplantages en traditionele Maasai-dorpen fietst, krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. De tocht biedt ook prachtige uitzichten op het meer en de omliggende natuur.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.