Bezienswaardigheden in de Emiraten

Skyline Dubai

Wat moet u gezien hebben in de Emiraten?

De Emiraten, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van bruisende steden. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa

Burj Khalifa, gelegen in Dubai, is het hoogste gebouw ter wereld, met een hoogte van meer dan 828 meter. Het gebouw heeft in totaal 163 verdiepingen en is een opvallend kenmerk van de moderne skyline van Dubai. Naast het bieden van kantoorruimte en luxe appartementen, herbergt Burj Khalifa ook diverse observatiedekken, restaurants, en zelfs een hotel.

emiraten-abu-dhabi-sheikh-zayed-moskee

Sheikh Zayed Mosque

De Sheikh Zayed Grand Mosque is een indrukwekkende moskee, gelegen in Abu Dhabi, Emiraten. De moskee, vernoemd naar Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, de voormalige president van de Verenigde Arabische Emiraten, trekt bezoekers van over de hele wereld aan vanwege zijn prachtige witte marmeren koepels, minaretten en uitgebreide mozaïeken. Het staat symbool voor de visie en het leiderschap van Sheikh Zayed, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van de Emiraten.

Atlantis Palm Hotel in Dubai

Atlantis the Palm Hotel

Atlantis The Palm Hotel is een luxueus vijfsterrenhotel gelegen op het kunstmatige eiland Palm Jumeirah in Dubai. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht op de Arabische Golf en beschikt over meer dan 1.500 kamers en suites. Gasten kunnen genieten van een scala aan faciliteiten, waaronder meerdere zwembaden, privéstranden, een uitgebreide spa, een waterpark, diverse gastronomische restaurants en bars, evenals exclusieve winkels en entertainmentopties.

Al Bastakiya in Dubai

Al Bastakiya

Al Bastakiya is een historische wijk in Dubai, die dateert uit de late 19e eeuw. De wijk staat bekend om zijn traditionele architectuur, met smalle steegjes, windtorens en houten deuren en luiken. Tegenwoordig herbergt Al Bastakiya kunstgalerijen, cafés en boetieks, waardoor het een populaire toeristische bestemming is geworden.

Dubai Mall in Dubai

Dubai Mall

Dubai Mall, gelegen in het hart van Downtown Dubai, is een van de grootste winkelcentra ter wereld, met een totale oppervlakte van meer dan 1,1 miljoen vierkante meter. Het biedt een uitgebreid scala aan winkels, variërend van luxe boetieks tot wereldberoemde merken, evenals een overvloed aan eetgelegenheden en entertainmentopties. Als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Dubai trekt de mall jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Spice Souk kruidens in Dubai

Spice Souk

De Spice Souk, gelegen in Deira, Dubai, is een levendige markt die bekend staat om zijn uitgebreide selectie aan kruiden, specerijen en lokale producten. Bezoekers kunnen door smalle steegjes wandelen en genieten van de geurige aroma’s die uit de winkels komen, variërend van kaneel en saffraan tot gedroogde pepers en specerijenmengsels. Naast kruiden biedt de Spice Souk ook een scala aan andere producten, waaronder gedroogd fruit, noten, en traditionele parfums en oliën.

Burj Al Arab

Burj al Arab, gelegen in Dubai, staat bekend als één van ‘s werelds meest luxe hotels, met een unieke architectuur die doet denken aan een zeil in de Arabische Golf. Het is het op drie na hoogste hotel ter wereld en wordt vaak beschouwd als een iconisch gebouw in Dubai. Het hotel biedt exclusieve voorzieningen en luxe ervaringen, waaronder ‘s werelds hoogste tennisbaan op het dak en toegang tot privéstrand.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.