Elektriciteit in de Emiraten

Heb ik een reisstekker nodig in de Emiraten?

In de Emiraten komen de stopcontacten voor type C, D en G voor. Niet alle stopcontacten in de Emiraten komt overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in de Emiraten. Type G komt het meest voor in Abu Dhabi en Dubai, maar type D wordt ook gebruikt. Daarom is het handig om een wereldstekker mee te nemen, zodat u voor elke type stopcontact gebruik kan maken.

De standaard elektriciteitsspanning 220 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz in de Emiraten. De nominale spanning in de Emiraten is ongeveer gelijk met Nederland (230 volt). Daarom heeft u geen spanningsomvormer nodig voor uw reis naar de Emiraten.

Overzicht stopcontacten Emiraten

Goed voorbereid naar de Emiraten

Bij het inpakken voor uw reis naar de Emiraten, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in de Emiraten, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.