Munteenheid in de Emiraten

Waarmee betalen ze in de Emiraten?

De munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is de VAE-Dirham, afgekort als AED. De dirham wordt onderverdeeld in 100 fils. Het heeft biljetten in verschillende denominaties, variërend van 5 tot 1000 dirham, en munten van 1, 5, 10, 25 en 50 fils, evenals 1 dirham.

Op dit moment krijgt u ongeveer 4 VAE-dirham voor één euro. Echter, de wisselkoersen kunnen snel veranderen. Daarom is het raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

De dirham is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD), wat betekent dat de wisselkoers stabiel blijft ten opzichte van de dollar. Het gebruik van de VAE-Dirham strekt zich uit over alle zeven emiraten van de VAE en het is de officiële valuta voor alle transacties, zowel in contanten als elektronisch.

Biljetten munteenheid Emiraten

Betaalmogelijkheden in de Emiraten

In de Emiraten zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar, waaronder contant geld, creditcards en betaalpassen. Contant geld wordt algemeen geaccepteerd en kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties. Creditcards zoals Visa, MasterCard, American Express en andere internationale kaarten worden breed geaccepteerd in winkels, restaurants en hotels. Daarnaast zijn er ook lokale betaalkaarten, zoals de Emirati Dirham-betaalkaart, die worden uitgegeven door lokale banken.

Voor het opnemen van geld zijn er voldoende geldautomaten (ATM’s) beschikbaar in stedelijke gebieden en toeristische bestemmingen in de VAE. Deze ATM’s accepteren doorgaans internationale kaarten en bieden de mogelijkheid om zowel lokale valuta als vreemde valuta op te nemen, waardoor het gemakkelijk is voor zowel lokale bewoners als bezoekers om toegang te krijgen tot contant geld.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.