Taal in Vietnam

Wat voor taal spreken ze in Vietnam?

De officiële taal van Vietnam is het Vietnamees. Het is een tonale taal, wat betekent dat de betekenis van een woord kan veranderen op basis van de toonhoogte waarop het wordt uitgesproken. Met zijn melodieuze klanken en complexe ritmes kan het voor niet-inheemse sprekers uitdagend zijn om te leren, maar het biedt een fascinerende inkijk in de Vietnamese cultuur.

Het Vietnamese alfabet, genaamd het Quốc Ngữ, is gebaseerd op het Latijnse schrift, maar met enkele unieke accenten en tekens die de tonen aanduiden. Ondanks zijn complexiteit wordt het alfabet vaak beschouwd als een van de meer toegankelijke Aziatische schriften voor niet-inheemse sprekers.

Vietnamese vrouw

Belangrijke Vietnamese woorden

Vietnamezen vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Vietnamees. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar Vietnam.

  • Hallo = Chào
  • Ja/Nee =  Vâng / Không
  • Dank u wel = Cảm ơn
  • Alstublieft = Làm ơn
  • Tot ziens =  Chào

Wilt u nog meer Vietnamese woorden leren? Probeer dan de Vietnamese cursus op Duolingo.

Is dit toch iets te moeilijk om te onthouden? Geen zorgen, in de toeristische gebieden wordt er een beetje Engels gesproken, dus daarmee kunt u ook goed overweg in Vietnam.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.