Alles over: Kersenbloesem in Japan

Osaka Castle met kersenbloesem, Japan

Ervaar de kersenbloesem in Japan

In de lente kleurt Japan roze en wit tijdens het kersenbloesemseizoen, lokaal ook wel bekend als de ‘sakura’. Het is een van de meest iconische kenmerken van het land. Het staat voor geluk, liefde en de komst van de lente, maar vooral voor een nieuw begin. Dit komt doordat de mooie bloesems maar kort bloeien. Ze zijn daarom een sterk symbool van hoe vergankelijk het leven is en hoe belangrijk het is om van het moment te genieten. Deze periode is erg populair voor rondreizen door Japan en dat is niet voor niets. In deze blog geven wij u de belangrijkste informatie over het kersenbloesemseizoen in Japan.

Tokio Skytree met Kersenbloesem, Japan

Beste reistijd om kersenbloesems in Japan te zien

De kersenbloesem bloeit dus slechts voor een korte periode, van half maart tot eind april/begin mei. De bloeiperiodes verschillen erg per regio in Japan. Een uitzondering hierop zijn de Okinawa-eilanden, een eilandengroep tussen Japan en Taiwan. Hier begint de bloei al in het midden van januari. De bloesem trekt dan langzaam van zuid naar noord. In grote steden zoals Tokio, Kyoto en Osaka valt de bloeiperiode meestal eind maart.

Culturele evenementen tijdens het kersenbloesemseizoen

Er vinden verschillende Japanse feestdagen plaats in deze periode en die worden overal in het land op een andere manier gevierd. Een van de bekendste manieren is Hanami, wat letterlijk ‘bloemen kijken’ betekent. Vrienden, families en collega’s verzamelen zich in parken, tuinen en langs rivieroevers om te picknicken. Ook is er nog Yozakura. Hierbij worden op verschillende plekken door het hele land de kersenbloesems ‘s avonds verlicht. Zo kunt u ‘s avonds door de prachtig verlichte bomen lopen. Een van de populairste plekken om dit te doen is bij het Chiyoda Sakura Festival.

Kersenbloesem met Japanse tempel

Reistips voor het kersenbloesemseizoen

De periode van half maart tot eind april/begin mei is een van de meest geliefde tijden om Japan te bezoeken vanwege de kersenbloesems. We adviseren dan ook om uw reis tijdig te plannen. De steden waar u de mooiste kersenbloesems kunt zien, zijn Tokio, Kyoto, Osaka en Fukushima. Bovendien zijn Yoshinoyama en Himeji Castle twee adembenemende plekken om de bloesems te bewonderen.

In eind april en begin mei vallen in Japan veel nationale feestdagen samen, waardoor deze periode bekendstaat als de “Golden Week”. Het is dan ook een drukke tijd, omdat veel Japanners binnenlands reizen. Als u tijdens deze periode wilt reizen, is het belangrijk om ruim van tevoren te boeken om volle accommodaties te voorkomen. Bij Travel Legends staan we natuurlijk voor u klaar om u te helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis tijdens het kersenbloesemseizoen.

Onze rondreizen naar Japan

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.